Ioana Lupea: "Mizilul are şansa să reabiliteze principiul constituţional al egalităţii tuturor în faţa legii, fără privilegii şi fără discriminări".
Numai alegătorii din Mizil îl mai pot trimite pe Adrian Năstase în judecată. Pe umerii lor va cădea responsabilitatea dosarului de corupţie al fostului premier, după ce un grup transpartinic de parlamentari a întrerupt, politic, un act de justiţie. Atât timp cât Adrian Năstase va fi ales, va beneficia de imunitate şi de protecţia complice a colegilor în faţa legii. Fără voturile mizilenilor, fostul premier va fi obligat să răspundă în faţa procurorilor şi a judecătorilor. Doar astfel vom afla dacă este victima unei răzbunări politice, aşa cum pretinde, sau un politician corupt. Votul de la Mizil va fi pentru adevăr sau pentru minciună, unul dintre acele momente în care cetăţenii pot să-şi arate şi voinţa, şi puterea. Înfrângerea i-ar face un serviciu fostului premier, oferindu-i şansa să demonstreze că e o victimă inocentă a războiului cu Traian Băsescu acolo unde, după propriile-i cuvinte, se face adevărata justiţie: în sala de judecată.
Adrian Năstase nu va demisiona din parlament aşa cum ne ameninţă că va proceda la începutul lunii septembrie camaradul său de partid şi de anchetă penală, Miron Mitrea. Ceea ce ne arată că fostul premier nu este nici măcar marele politician abil pe care-l cred toţi. În timp ce Miron Mitrea aplică schema de succes a lui Traian Băsescu, punându-se la dispoziţia anchetatorilor, Adrian Năstase se acoperă cu hotărârea nesimţită a Camerei Deputaţilor, care-l compromite şi mai mult. Miron Mitrea poate face în faţa alegătorilor cel puţin dovada bunei-credinţe, dacă nu a cinstei sale ca ministru al guvernului PSD. Dosarul „Flota“ este un glonţ orb şi pentru că şeful statului a fost suficient de abil să renunţe la imunitatea parlamentară, atitudine răsplătită de alegători