Deputatii au invins Justitia si au reusit sa creeze premisele pentru ca Romania sa mai ramana mult si bine sub monitorizarea Comisiei Europene.
La numai o zi dupa angajamentele luate la consultarile de la Cotroceni, cand toate partidele nu mai stiau cum sa se declare constiente cu necesitatea imperioasa a ridicarii monitorizarii, deputatii au respins cererea de aviz pentru urmarirea penala a deputatilor Miron Mitrea si Adrian Nastase, acuzati de grave acte de coruptie.
Rezultatul votului a fost atat de covarsitor de partea celor doi, incat nici macar o majoritate simpla in favoarea cererii n-ar fi fost intrunita.
El ne arata ca nu numai PSD si PC au votat in bloc impotriva urmaririi penale, ci si reprezentanti ai celorlalte partide.
Cum democrat liberalii au votat la vedere, suspiciunile cele mari cad asupra PRM, PNL si UDMR.
Practic deputatii ar fi avut miercuri posibilitatea sa faca un prim pas pentru depolitizarea actului de justitie, politizat cel putin prin legea care prevede procedura de ridicare a imunitatii.
Nici gand. Parlamentarii s-au transformat in judecatori, incalcand separatia puterilor in stat, si au votat impotriva "aberatiilor" din cele doua dosare.
De unde stiu insa deputatii ca este vorba despre aberatii? Cati dintre ei au minime cunostinte juridice pentru a-si putea spune punctul de vedere in cunostinta de cauza? Foarte putini.
Cei mai multi au dat un vot exclusiv politic pe o chestiune exclusiv juridica pentru care sunt incompetenti.
Justitia a fost blocata printr-un vot politic la numai o zi dupa ce toate partidele s-au angajat sa depolitizeze justitia, astfel incat Romania sa iasa din banca repetentilor Europei.
Consecintele votului sunt extrem de grave, dupa cum recunostea insusi presedintele Camerei, Bogdan Olteanu.
@