Competiile de aventura gen eco-challenge nu sunt foarte populare in Romania. Nu foarte multa lume e pasionata de alergarea pe munte, de mersul pe bicicleta, de coborirea in pesteri sau de improvizarea unei plute, si totul facut contra-cronometru. Cu atit mai meritoriu este in acest context efortul Corneliei David, care alaturi de echipa sa, formata majoritar din fete, a reusit sa termine cu bine Carpathian Adventure 2008, cea mai importanta competitie de gen din Romania.
Miercuri 6 august. La ora 18:00 are loc sedinta tehnica, doar cu capitanii de echipa. Particip si eu, sunt capitanul Vertical, singura echipa cu trei fete in componenta. Sunt foarte atenta sa nu imi scape nimic, primesc hartile si descoperim traseul concursului. Primim ultimele detalii de la organizatori referitoare la tura de mers, de mountain bike, pluta, speologie, rapel si tiroliana. Avem emotii, dar pregatim bagajul in liniste, vremea se anunta buna dar neaparat trebuie sa avem si haine mai groase, plus echipamentul obligatoriu.
Facem sedinta de echipa, stabilim fiecare ce isi ia in rucsac, pregatim echipamentul pentru pluta si cel pentru mountain bike, hartile si busola le avem. Ne culcam in fine, dar abia asteptam dimineata startului. Ora 5:30. Aproape gata de start, suntem chemati sa ni se verifice echipamentul: haina de ploaie, folie de supravietuire, lanterne – frontale, busola, telefon mobil, supracort si obligatoriu ni se verifica incaltamintea - se aude: “obligatoriu talpa Vibram sau Salomon” -, suntem norocosi toti patru (echipa e formata din Suzana Dan, Corina Fodor, Cornelia David si Andrei Corin Zinz) caci suntem incaltati cu Salomon.
Start....... unii incep mai tare, noi nu ne grabim caci traseul este foarte lung, urcam la refugiul Diana unde este primul check point, apoi spre creasta Pietrei Craiului pe Brana Caprelor, trecem de varful Ascutit ap