Oare mai sunt bucatarii celebri interesati de gatit? Par atat de ocupati sa fie vedete, incat au starnit recent o reactie violenta din partea lui Herbert Berger, bucatar-sef la restaurantul 1 Lombard Street din Londra, care si-a denuntat colegii in ale g
Din moment ce nimeni nu s-ar ingramadi sa vada o dublura a lui Laurence Olivier jucand Hamlet, de ce ar trebui sa ne pice bine la stomac dublura lui Jamie Oliver gatind felurile traditionale ale acestuia, argumenteaza cei care s-au saturat sa mearga la restaurantul unui bucatar-sef celebru doar pentru a afla ca masa (foarte scumpa) va fi gatita de un ucenic al acestuia.
Iar o trupa de cover-uri, oricat ar fi de competenta, nu ne-ar oferi prea multa "satisfaction" in chip de inlocuitori ai celor de la Rolling Stones, la fel cum un portretist care picteaza "in maniera lui" Lucian Freud nu ne-ar incalzi prea tare. Si totusi, in mod ciudat, chef-ii celebri nu au niciun fel de scrupule in a pretinde tarife de top pentru munca unor subordonati.
Iar acest lucru nu se intampla numai cand chef-ul e bolnav: Gordon Ramsay are vreo 22 de restaurante raspandite pana in colturi indepartate ale lumii, precum Tokio, Dubai si Hollywood - Superman de ar fi, nu ar putea sa gateasca atat, printre filmari pentru televiziune, scandaluri publice si reclame la gin, de tipul "Multumescu-ti tie, Gordon, a sosit Craciunul" ("Thank Gordon it's Christmas").
In vremurile in care chef-ii de astazi erau doar niste bieti bucatari necunoscuti, nimeni nu parea afectat de faptul ca morcovii nu erau "jumuliti" chiar de bucatarul-sef. Dar acum, ca sunt megastaruri, unii fani economisesc luni in sir pentru a-si permite o masa la restaurantul idolului lor culinar, numai pentru a fi pacaliti, oferindu-li-se o "facatura", chiar daca aceasta este uneori foarte reusita. Se pare ca Gordon Ramsay a fost foarte impresionat de