* Ele reglează digestia, previn apariţia cancerului de intestine şi a bolilor cardiovasculare
Consumatorii sunt interesaţi în primul rând de cantitatea de fibre a unui aliment pe care vor să îl cumpere, se arată într-o cercetare privind importanţa nutrienţilor. Astfel, se constată o creştere a consumului de fibre în dieta zilnică, indiferent dacă este vorba de persoane supraponderale sau cu o greutate normală. Datele sunt extrem de îmbucurătoare pentru nutriţionişti care explică de ani de zile beneficiile consumului de fibre pentru buna funcţionare a organismului.
În plus, faptul că tot mai multe persoane cunosc importanţa fibrelor înseamnă că ele citesc eticheta şi sunt informaţi cu privire la rolul şi cantitatea celor mai multe elemente nutritive.
Interesul pentru consumul de fibre şi beneficiile aduse de aceasta a crescut tot mai mult după ce s-a demonstrat că au un rol în prevenirea cancerului intestinal sau a bolilor cardiovasculare. Însă, cea mai importantă calitate a fibrelor este faptul că reglează digestia şi menţin senzaţia de saţietate pentru o perioadă mai mare de timp.
Astfel, consumul de fibre este recomandarea principală a tuturor regimurilor de slăbire, deoarece ajută la controlul poftei alimentare şi îi determină pe consumatori să renunţe la gustările dese. Treptat, studiile s-au îndreptat spre căutarea cât mai multor surse naturale de fibre şi folosirea lor în industria pentru produsele de slăbit şi menţinere a sănătăţii. Consumul zilnic de fibre recomandat este de 25 de grame pentru femei şi 48 de grame pentru bărbaţi. Una dintre cele mai bogate surse de fibre sunt tărâţele care conţin 40 de grame de fibre la o sută de grame. Alte surse importante sunt fructele şi legumele proaspete. (E.H.)
* Ele reglează digestia, previn apariţia cancerului de intestine şi a bolilor cardiovasculare
Consumatorii sunt inte