Aşa-numita limită a posibilităţilor omeneşti a început să fie "calculată" de pe timpul alergătorului finlandez Paavo Nurmi ("omul-cronometru") şi al înotătorului american de origine
Aşa-numita limită a posibilităţilor omeneşti a început să fie "calculată" de pe timpul alergătorului finlandez Paavo Nurmi ("omul-cronometru") şi al înotătorului american de origine română Johnny Weissmüller (rol principal în "Tarzan"), iar generaţiile următoare de sportivi au împins-o mai departe.
Recordurile mondiale cad unul după altul în piscina olimpică de la Beijing. Nu ne-am apropiat încă de limitele posibilităţilor omeneşti. Omul nu a epuizat avantajele oferite de natură, dar recordurile de ridicare a greutăţilor de către furnici nu le-a bătut nimeni.
Nu o dată oamenii şi-au pus întrebarea care este sensul veşnicei goane după centimetri, metri, kilograme, secunde. Totdeauna au ajuns la concluzia că a respinge sensul acestei goane ar însemna negarea sensului căutărilor şi a descoperirilor din ştiinţă, artă, negarea eforturilor oamenilor de dragul progresului.
După Jocurile Olimpice, practicarea sportului va căpăta în multe ţări o dimensiune poate nebănuită de mulţi observatori.
Avem multe de făcut şi noi, românii, pentru a ne convinge că lumea sportului se schimbă. Ba mai mult, că s-a şi schimbat...