Capul familiei, Mircea Octavian , este impiegat de mişcare la CFR În Sibiu locuieşte o familie cu nume identic cu al celebrilor mafioţi din multipremiatul serial TV "Clanul
Capul familiei, Mircea Octavian , este impiegat de mişcare la CFR
În Sibiu locuieşte o familie cu nume identic cu al celebrilor mafioţi din multipremiatul serial TV "Clanul Soprano".
În anii tulburi ai celui de-al doilea război mondial, în Sibiu se forma Clanul Soprano, varianta mioritică: Vernantio s-a căsătorit cu o localnică. Azi, cel mai tânăr membru al clanului are un anişor. Micuţul Antonio Soprano nu are cum să ştie prea multe despre rezonanţa numelui pe care îl poartă.
Dar tatăl, care nu este Tony, cel interpretat de James Gandolfini, ci Mircea Octavian, de profesie impie-gat de mişcare la CFR, ştie o parte din istoria familiei sale. Zâmbeşte atunci când este întrebat dacă are legături cu clanurile mafiote italine.
Spre deosebire de Tony, Mircea nu face semn cuiva să ucidă, ci doar mecanicului de tren, pentru a-i spune că trenul se poate pune în mişcare. "Mă amuz când se face legătura între numele meu şi numele celor din filmul <> .
Nu e nicio legătură. Oamenilor le place să fie confundaţi cu actori de film. Mie îmi place foarte mult, de exemplu, James Gandolfini, dinainte de a-l vedea în acest serial. Chiar aş vrea să îi scriu un e-mail în care să îi spun că noi suntem ultimii Soprano din România", spune amuzat Mircea Octavian Soprano.
Familie de italieni
Povestea clanului Soprano din Sibiu începe în cel de-al doilea război mondial, când la o fabrică de lemn din localitatea sibiană Tălmaciu a ajuns un italian pe nume Vernantio. S-a căsătorit cu o sibiancă şi a făcut doi copii, pe Alberto, care a plecat să îşi caute rădăcinile şi pe Ioan Mircea, tatăl lui Mircea Octavian.
"Eu sunt fiul lui Ioan Mircea Soprano. Fiul meu, Antonio,