Multiple studii arata ca peste 50% din adulti sufera de indigestie cel putin o data pe luna. Aparitia ei frecventa poate deveni insa o problema.
Sistemul digestiv reprezinta "uzina chimica" raspunzatoare de asimilarea elementelor nutritive si, prin aceasta, de buna functionare a intregului organism de fapt. In afara de stres si de o proasta masticatie, trebuie sa ne ferim de mesele bogate si de alimentele greu digerabile. Mesele bogate, pe langa efectul negativ direct pe care il au asupra digestiei, produc si un efect indirect, prin faptul ca predispun la obezitate. De cele mai multe ori, in cazul digestiei grele, ce apare la mese prea bogate, sunt utile pastilele de Trifermet, Colebil, carbune sau argila alimentara. Dupa parerea multora insa, nimic nu egaleaza efectul unui digestiv bun, adica a unui extract alcoolic de plante special selectate. Cum insa indiferent de grija pe care o avem, multi ne confruntam totusi cu probleme digestive, sa trecem in revista cateva remedii naturale.
Pomelo, de exmplu, un fruct original din Asia, reprezinta nu numai un important stimulent imunitar, ci si un bun stimulator al secretiilor digestive, un bun diuretic si detoxifiant al ficatului. Aloe vera, in afara de intarirea sistemului imunitar si de accelerarea si normalizarea metabolismului, regenereaza vilozitatile intestinale, detoxifica organismul, normalizeaza tractul digestiv si favorizeaza absorbtia alimentelor. Un suc proaspat din ridichii rosii sau negre poate face minuni in cazul unor intoxicatii alimentare. Daca ai probleme de aciditate si de gaze intestinale, un suc de morcovi, sfecla si castraveti poate fi salvarea. Dupa un festin bogat, dimineata te poti salva mancand 7-8 capsuni sau band o jumatate de litru de suc proaspat de mandarine. Iar daca te chinuie colicii, o cura de rosii, mere si struguri negri este binevenit. Dar nimic nu egaleaza efectul ce