Internetul influenteaza profund viata romanilor.
Nu doar pe a functionarilor publici, care saptamanal sunt descoperiti navigand sau esuand in apele tulburi si sulfuroase ale subsolului virtual, sau pe a hackerilor care sparg conturi electronice si lanseaza atacuri mediatice la NASA ori Pentagon, sperand ca, in loc sa fie arestati, sa fie angajati ca specialisti in securitate informatica. Internetul a schimbat nu doar incurcatele relatii dintre oameni, grabind maritisuri sau despartiri, legand sau rupand prietenii intre oameni care, probabil, nu se vor intalni vreodata. Una dintre cele mai de succes pagini de Internet este cea care-ti ofera posibilitatea sa traiesti o alta viata. Acolo poti munci, poti deveni multimilionar, te poti purta ca un parinte responsabil intr-o familie de pixeli, poti sa renasti, dar sa si mori intr-o lume virtuala duplicat al vietii reale, dar parca ceva mai ingaduitoare.
Internetul a schimbat mai mult sau mai putin toate acestea. Insa cel mai profund pare a fi schimbat viata adolescentilor. Noua generatie a descoperit in Internet cel mai bun prieten al omului. De aici isi descarca portia zilnica de decibeli. Aici pot urmari in timp real cati pasi au mai facut vedetele preferate pe culmile gloriei si cat de mult s-a apropiat de orasul lor turneul trupelor preferate. Pot afla subiectele de la tezele unice pe tara sau de la examenele din anii terminali, dar si rezolvarile acestora.
Internetul romanesc e sufocat de creatia didactica a celor care scriu referate sau dau meditatii prin Internet. Daca stii ce clape sa apesi, poti sa-ti scrii referatele sau lucrarea pentru licenta folosind doua dintre mecanismele cele mai uzitate de adolescentii de azi, copy & paste. Poti copia pasaje si pagini intregi de pe Internet pentru a le insera in lucrarea ta personala, ca si cum ar fi propria ta contributie. De rupi din codru-o ramurea