Cele mai mari venituri pe care le poate primi un angajat full-time variaza intre 500 si 2.000 - 3.000 de euro.
Astfel, un salariat part-time poate ajunge sa castige cat un middle manager dintr-o multinationala sau de 8,5 ori mai mult decat salariul mediu net pe economie in luna iunie (354 de euro).
"Intre idea de part-time si cea de colaborare pe proiect/consultanta nu este o granita foarte clara. In general, retributiile pentru proiecte care nu sunt full-time pleaca de la 100 de euro si pot ajunge la 2.000 - 3.000 de euro net, pentru proiecte platite in functie de rezultate", afirma Constantin "Noro" Ferseta, marketing manager la Neogen, companie care detine site-ul de recrutare bestjobs.ro.
El mentioneaza ca un astfel de proiect ar fi in vanzari. De exemplu, un vanzator care lucreaza full-time pentru o firma se poate angaja part-time la o alta companie de profil, unde sa aiba de indeplinit un anumit target pe luna. Pe compania angajatoare nu o intereseaza daca salariatul sta o ora sau zece in magazin, ci doar sa vanda cat trebuie.
"Astfel, in functie de cat vinde, angajatul poate primi bonusuri de cateva mii de euro", spune Ferseta.
Pe langa vanzari, salarii mari, de cel putin 300 de euro net, pentru un angajat part-time se intalnesc si in IT&C sau BPO (Business Process Outsourcing). Procesele de BPO se refera la externalizarea acelor functii ale businessului care nu au rol de baza in afacere.
"Pentru un job entry level in IT&C, de 6 ore pe zi, se poate ajunge in cele mai bune cazuri chiar si la 450 de euro lunar net, alaturi de alte beneficii non-salariale, precum laptop si asigurare medicala. Si in BPO salariile angajatilor part-time sunt de cel putin 300 de euro net, dar pentru vorbitori de limbi straine care sunt mai greu de gasit, cum ar fi cele nordice", mentioneaza Nicoleta Anton, marketing & PR manager la