Copiii care suferă de amigdalită sau de infecţii ale urechii sunt predispuşi la obezitate, potrivit unui studiu recent al cercetătorilor americani. Specialiştii arată că acest lucru
Copiii care suferă de amigdalită sau de infecţii ale urechii sunt predispuşi la obezitate, potrivit unui studiu recent al cercetătorilor americani.
Specialiştii arată că acest lucru are loc din cauză că afecţiunile au ca efecte deteriorarea simţului gustativ şi creşterea preferinţei pentru mâncăruri grase. Doctorul John Hayes, de la Universitatea Brown, şi colaboratorii săi de la Universitatea Connecticut au găsit legături între expunerea la otita medie, simţul gustului, alegerea alimentelor şi obezitate.
Studiul americanilor arată că, dintre femeile de vârstă medie, cele cu simţul gustului afectat preferă alimentele dulci şi bogate în grăsimi şi au şolduri mai mari.
De asemenea, preşcolarii cu antecedente de infecţii grave ale urechii mănâncă mai puţine legume, mai multe dulciuri şi au o tendinţă spre îngrăşare. Acest lucru sugerează că deteriorarea gustului provocată de infecţii ale urechii intervine în alegerile alimentare şi, deci, poate conduce la obezitate.
Cercetătorii se gândesc şi la posibilitatea ca simţul gustului să fie afectat şi de scoaterea amigdalelor.