Pana atunci, cei mici trebuie sa aiba animale-jucarii, care sa respecte cat mai mult realitatea, pentru a le putea recunoaste usor. Un animal prietenos ii ajuta pe copii sa socializeze, sa fie responsabili, sa isi dezvolte sfera emotionala si psihica.
Copiii iubesc animalele, insa adoptarea unui necuvantator trebuie facuta dupa consultarea unui pediatru si a unui veterinar. Acestia pot spune daca varsta copilului si a animalului sunt indicate pentru a-i imprieteni pe cei doi, ce masuri de precautie trebuie luate si cum sa il protejam pe unul de celalalt.
Desi exista o intreaga controversa despre varsta la care un copil ar trebui apropiat de un patruped, dr. Alin Stanescu, medic primar pediatru in cadrul Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC), spune ca apropierea copilului de un animal de companie trebuie facuta dupa varsta de un an.
„Pana la un an, copiii trebuie sa aiba jucarii care sa imite animalele, pe cat posibil respectand realitatea. Fara vacuta roz si altele asemanatoare, pentru ca micutul sa identifice, mai apoi, cu usurinta animalele respective. Cat e copilul mic, este preferat sa se opteze pentru un caine deoarece este mai atasat de om decat orice animal. Pisica poate fi aleasa cand copilul e mai mare, deoarece cu ea se joaca altfel si are alte reactii”, explica dr. Stanescu.
Integral in Gandul Pana atunci, cei mici trebuie sa aiba animale-jucarii, care sa respecte cat mai mult realitatea, pentru a le putea recunoaste usor. Un animal prietenos ii ajuta pe copii sa socializeze, sa fie responsabili, sa isi dezvolte sfera emotionala si psihica.
Copiii iubesc animalele, insa adoptarea unui necuvantator trebuie facuta dupa consultarea unui pediatru si a unui veterinar. Acestia pot spune daca varsta copilului si a animalului sunt indicate pentru a-i imprieteni pe cei doi, ce masuri de pre