Tinerii băcăuani nu pot practica sporturile preferate, deşi administraţia locală a investit 4,2 milioane de lei în terenuri moderne de baschet şi minifotbal. De investiţii au
Tinerii băcăuani nu pot practica sporturile preferate, deşi administraţia locală a investit 4,2 milioane de lei în terenuri moderne de baschet şi minifotbal.
De investiţii au beneficiat 30 de licee şi şcoli din municipiul Bacău, dar directorii nu vor să perimită accesul străinilor pe terenuri. "Mai vin tineri certaţi cu disciplina şi cu un vocabular nu tocmai decent, iar eu nu pot accepta aşa ceva. Dacă vin organizat, cu un tabel, cu legitimaţie e altceva", ne-a declarat Vasile Cautiş, directorul Colegiului "Vasile Alecsandri". "Am făcut aceste terenuri tocmai ca tinerii să aibă unde să facă sport în condiţii bune.
Vom analiza situaţia în septembrie şi vom propune o soluţie", a afirmat primarul Romeo Stavarache.
Alternative scumpe
În Bacău, există mai multe terenuri de fotbal amenajate, fie cu gazon natural fie artificial, însă preţurile şi locaţia le face intangibile pentru mulţi dintre împătimiţii sportului. Majoritatea sunt în afara oraşului, iar preţurile variază între 150 şi 200 de lei ora.
"E mai greu, pentru că trebuie să ne strângem mai mulţi, să avem vreo trei-patru maşini şi sunt care nu prea vor să pună bani", ne-a spus Daniel Sandu, un tânăr din Bacău.