Apărute, în majoritatea cazurilor, ca urmare a expunerii la ultraviolete, semnele de pe faţă pot fi tratate cu plante şi sucuri de legume Expunerea prelungită la soare, dereglările
Apărute, în majoritatea cazurilor, ca urmare a expunerii la ultraviolete, semnele de pe faţă pot fi tratate cu plante şi sucuri de legume
Expunerea prelungită la soare, dereglările hormonale sau înaintarea în vârstă sunt câteva dintre cauzele care favorizează apariţia petelor maronii pe piele.
Spre deosebire de pistrui, petele maronii persistă o perioadă mai lungă de timp, uneori chiar şi pe timpul iernii. Ele apar frecvent pe mâini, la nivelul tenului, pe gât sau pe decolteu, dând pielii un aspect inestetic.
În cele mai multe cazuri, petele sunt generate de expunerea la soare. Ele apar în special la persoanele care s-au expus la soare timp de mai mulţi ani, fiind localizate pe faţă, mâini şi antebraţe.
Bolile de ficat ne "colorează" tenul
Acumularea de lipofuscin în celulele pielii este o altă cauză a apariţiei acestor pete. Este vorba despre un pigment granular, de culoare brun-galben, asociat cu procesul de îmbătrânire. Depozitele de lipofuscin din organism sunt tot mai numeroase pe măsură ce înaintăm în vârstă.
Mai există însă şi alţi factori care favorizează apariţia petelor: modificări hormonale (sarcina sau menopauza), administrarea de pilule contraceptive, traumatisme la nivelul pielii, acneea, peelingul cu laser, efectuat de o persoană necalificată sau erupţii cutanate.
Potrivit prof. Mihai Voiculescu, medic primar de medicină internă, de la Institutul Clinic Fundeni, petele maronii de pe faţă pot fi generate şi de unele afecţiuni hepatice. Acesta ne recomandă ca la apariţia primelor semne pe faţă să consultăm un dermatolog sau un medic internist.
Remedii naturiste eficiente împotriva petelor
Tratamentul cu plant