Presedintele pakistanez Pervez Musharraf si-a anuntat demisia luni, intr-un discurs televizat adresat natiunii, preluat de CNN.
Musharraf si-a aparat bilantul economic si politic si a respins acuzatiile opozitiei drept "false". Procedura de destituire dorita de opozitie va dauna tarii, a apreciat el.
Artizanii coalitiei guvernamentale formata in luna martie - fostul sot al lui Benazir Bhutto, Asif Ali Zardari, si fostul premier Nawaz Sharif - au anuntat in 7 august ca vor lansa procedura de destituire a lui Musharraf, care a preluat puterea in urma unei lovituri de stat, in 1999, si a obtinut un nou mandat la presedintie dupa alegerile controversate din octombrie 2007.
Guvernul ii reproseaza lui Musharraf ca a demis magistratii Curtii Supreme, care se pregateau sa se pronunte asupra legitimitatii mandatului sau, si ca a instaurat starea de urgenta la sfarsitul anului trecut.
Acestor acuzatii li se adauga si motive personale: unul dintre cei doi stalpi ai coalitiei, Nawaz Sharif, a fost inlaturat de la guvernare de generalul Musharraf prin lovitura de stat din 1999.
Coalitia ii daduse un ultimatum presedintelui, cerandu-i sa demisioneze pana in 17 august, in caz contrar riscand o procedura de destituire. Presedintele pakistanez Pervez Musharraf si-a anuntat demisia luni, intr-un discurs televizat adresat natiunii, preluat de CNN.
Musharraf si-a aparat bilantul economic si politic si a respins acuzatiile opozitiei drept "false". Procedura de destituire dorita de opozitie va dauna tarii, a apreciat el.
Artizanii coalitiei guvernamentale formata in luna martie - fostul sot al lui Benazir Bhutto, Asif Ali Zardari, si fostul premier Nawaz Sharif - au anuntat in 7 august ca vor lansa procedura de destituire a lui Musharraf, care a preluat puterea in urma unei lovituri de stat, in 1999, si a obtinut