Asa cum la romani nu e iesire la iarba verde, sarbatoare nationala sau campanie electorala fara mici si bere, la fel se intampla si la nemti. Carnatul prajit, pe numele lui Bratwurst, udat cu halbe nenumarate de bere, e sport national in Germania. Daca proba ar fi fost inclusa in Olimpiade, n-aveam nici un dubiu despre castigator. Asa, in plina desfasurare de alte competitii sportive, n-a ramas decat sa-l las pe sasul nostru din Brasov, Uwe, sa-si depene amintirile: despre chinezoaicele ca niste pisici si despre cum a facut el carnatul nemtesc in Changchun, necenzurat de niciun chinez.
De la Halchiu, la Nürnberg
Uwe la cumparaturi pentru restaurant
Foto: HotNews.ro
Uwe Tartler s-a nascut in Halchiu, un sat de langa Brasov si s-a repatriat ca neamt in Germania in 1988, „cu parinti cu tot”. De atunci, locuieste in Nürnberg, unde a avut si propriul GmbH, o macelarie. Timp de 14 ani, Metzgerei Tartler Uwe a preparat si vandut produse de carmangerie romaneasca si nemteasca, „cu mult succes”, dupa spusele fostului proprietar. Cu tot succesul, Uwe a fost nevoit sa-si lichideze firma, „din motive de divort” si sa se angajeze la altii.
Fosta lui patroana Doina Frühwald, de la Macelaria Fronius din Nürnberg, ne spune: „A fost angajatul meu timp de un an si jumatate, este un extraordinar de bun meserias. Stie sa faca toate produsele romanesti de carmangerie si mezelarie, care se fac in Romania. In Germania, si-a obtinut si diploma de maistru-macelar. Are insa ghinion in viata. Este despartit de sotie si probabil, cand nu ai o femeie langa tine, e mai greu”.
Carnatul Trandafiras pentru BMW-isti
Ramas singur, lui Uwe i s-a deschis dorul de aventura si, cu un contract de patru luni, aVanzatori de usturoi pe piata chineza
Foto: HotNews.ro
plecat la Changchun, un mare oras industrial din nord-estul Chinei