Atelierele educative au devenit o modă pentru micuţii din Bucureşti, tot mai mulţi părinţi preferând să plătească pentru o astfel de minivacanţă à la bunici Copiii pot învăţa Atelierele educative au devenit o modă pentru micuţii din Bucureşti, tot mai mulţi părinţi preferând să plătească pentru o astfel de minivacanţă à la bunici
Copiii pot învăţa în astfel de tabere arta olăritului, a picturii pe lemn, a confecţionării podoabelor tradiţionale şi pot dobândi cunoştinţe de cultură generală.
Peste 400 de copii din Bucureşti, din ţară şi din străinătate au petrecut trei săptămâni în tabăra de creaţie ,,Vara pe Uliţă", de la Muzeul Satului din Capitală. Practic, cei mici nu au stat aici zi şi noapte, ca într-o tabără adevărată, ci au învăţat cel mult patru ore pe zi meşteşuguri tradiţionale de la experţi în domeniu.
"Am venit în această tabără pentru că iubesc pictura şi pentru că vreau să-mi fac mulţi prieteni", a spus Jiang Xin Yu, o fetiţă din China, în timp ce colora o icoană pe lemn. Lia Cosma, directorul Programe culturale şi marketing din cadrul Muzeului Satului, susţine că ideea unei tabere de creaţie i-a venit în urmă cu 16 ani, când a participat la o activitate educativă în Franţa.
"Olăritul, Podoabele Populare şi Pictura pe Lemn sunt câteva dintre cursurile lor preferate. Copiii sunt încântaţi şi mulţi revin în fiecare an", a explicat Lia Cosma.
La Muzeul Ţăranului Român, în jur de 200 de copii cu vârste cuprinse între 5 şi 18 ani au frecventat vara aceasta cele şapte ateliere de meşteşug popular.
Micuţii au învăţat să coasă un nasture
"La începutul anului şcolar vom relua activitatea", a spus Ruxandra Grigorescu, coordonatorul cursului de Broderie. ,,M-am înscris la Pictură pe Lemn, Ceramică, Cusături şi Hârtie manuală. Mi-a plăcut aici. Am învăţat lucruri utile, cum să cos un nasture şi cum să fac vase