Horia Roman Patapievici este îndreptăţit să solicite drept la replică Antenei 3 în contextul expoziţiei "Freedom for Lazy People", au hotărât astăzi reprezentanţii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).
Forul a analizat informaţiile prezentate în emisiunile postului Antena 3, catalogate de Patavievici ca fiind "manipulatorii" şi "false", în contextul expoziţiei "Freedom for Lazy People", organizată de ICR New York. Potrivit plângerii preşedintelui ICR, în emisiunile de la Antena 3 nu a fost cerută poziţia sa vizavi de informaţiile prezentate. În plus, şeful ICR spune că, într-o emisiune din 4 august de la Antena 3, au fost date citate din lucrarea sa "Politice", dar care "nu-l mai reprezintă" în prezent, fără a se face această precizare, deşi apărea într-o notă de subsol în respectiva carte. Totodată, Patapievici a precizat că în emisiunile de la Antena 3 a fost acuzat de "antisemitism", "rasism", "sexism", făcându-se afirmaţii "mincinoase" despre tatăl său, potrivit Mediafax.
”Un drept la replică ar rezolva situaţia”
În urma monitorizărilor efectuate, reprezentanţii CNA au spus că în emisiunea "Ordinea zilei", din 4 august, moderatoarea Dana Grecu a menţionat că Patapievici nu a fost găsit pentru a i se lua o poziţie. În legătură cu citatele din lucrarea "Politice" a lui Patapievici, reprezentanţii CNA au spus că în emisiunile de la Antena 3 au fost postate pe ecran citate din lucrarea aceasta, fără să precizeze că aceste citate nu-l mai reprezintă.
Discuţia despre plângerea lui Patapievici a încins spiritele între unii dintre membrii CNA, care au avut păreri diferite despre demersul jurnalistic al postului Antena 3. "Citatele erau opinia lui din 1990, trebuia precizat acest lucru", a spus Gelu Trandafir, precizând că în acest caz Antena 3 poate fi acuzată de "lipsă de informare corectă".
"Eu cre