Este celebră în lume pentru că reuşeşte să combine în mod fericit ingrediente ce par complet nepotrivite la o primă vedere. Secretul mâncării thailandeze constă în faptul că specificitatea ei este dată de bucătarul care o pregăteşte şi de ocazia pentru care este gătită.Dacă doriţi să savuraţi feluri de mâncare apreciate în întreaga lume, cel mai bine este să încercaţi specialităţile propuse de bucătăria thailandeză. În esenţă, aceasta reprezintă un amestec extraordinar de vietăţi acvatice, plante şi mirodenii, în care se regăsesc toate cele cinci gusturi elementare: dulce, condimentat, amar, sărat şi acru. Gustând din preparatele tradiţionale thailandeze, veţi constata că bucătăria din această ţară este influenţată de cea chinezească şi că unele dintre ingredientele cel mai des folosite sunt sucul de lămâie verde, usturoiul, ardeiul iute şi un fel de saramură de peşte, o specialitate thailandeză.
Nici o masă fără orez Orezul reprezintă principalul ingredient folosit în bucătăriile din Thailanda, fiind nelipsit de la prepararea oricărui fel de mâncare. Sortimentul preferat de thailandezi este cel parfumat, cu bobul lung, care are o consistenţă specială şi este uşor lipicios. Ierburile aromate proaspete sunt folosite aproape fără limite pentru prepararea specialităţilor thailandeze, întrucât potenţează gustul mâncărurilor. Un meniu complet în această ţară constă într-un bol de supă fierbinte, o mâncare condimentată şi un sos pentru peşte şi legume; totul poate fi completat cu o salată şi ea condimentată. Echilibrul între gusturi este menţinut prin servirea unor feluri de mâncare necondimentate. La desert, bucătăria thailandeză vă oferă preparate dulci tradiţionale şi fructe proaspete.
Cum se servesc preparatele În mod normal, thailandezii folosesc linguri şi furculiţe pentru servirea mâncării, pentru că, de obicei, pe masă se pun preparate ce conţin car