Cei care au poposit pentru cîteva clipe în Piaţa Amzei din Bucureşti, la "Tîrgul Ţăranului Român", în fiecare week-end, începînd cu mijlocul lunii aprilie, au putut încerca o experienţă gastronomică cel puţin interesantă, o adevărată întoarcere în timp, la "gusturile" primordiale. P
Cei care au poposit pentru cîteva clipe în Piaţa Amzei din Bucureşti, la "Tîrgul Ţăranului Român", în fiecare week-end, începînd cu mijlocul lunii aprilie, au putut încerca o experienţă gastronomică cel puţin interesantă, o adevărată întoarcere în timp, la "gusturile" primordiale. Preparate din carne, unele dintre ele păstrate cu meşteşug la fum ca să-şi capete culoarea şi gustul pe care-l aveau cu multă vreme în urmă, pe timpul strămoşilor. Brînzeturi de toate felurile, de la caş, telemea, pînă la urdă şi brînză în coajă de brad. Plăcinte şi alte cofeturi, dulceţuri, gemuri şi siropuri. Legume şi fructe care recreează gusturile din copilărie.
Toate produsele expuse au fost proaspete, preparate numai după reţete tradiţionale, aşa cum se mai fac astăzi, din păcate, doar în unele zone din România. Nu s-au folosit conservanţi, ci doar acele ingrediente care "cresc" în grădina de pe lîngă casă, laptele şi carnea animalelor care pasc doar iarbă grasă de la munte. În concluzie: preparate româneşti, sănătoase şi, mai ales, foarte gustoase. Organizatorul, Grupul de Iniţiativă "Radu Anton Roman", avînd printre parteneri Primăria Sectorului I şi Muzeul Ţăranului Român, şi-au propus, ca pe parcursul a şase luni (12 aprilie-26 octombrie), să redescopere şi să menţină tradiţiile săteşti autentice, prin promovarea produselor tradiţionale, educarea gustului consumatorilor şi promovarea gastronomiei tradiţionale.
Bucate ţărăneşti Mici producători români, sosiţi în Piaţa Amzei di