Sute de tineri călătoresc cu ajutorul reţelelor ce oferă cazare gratuită la domiciliu Turismul alternativ organizat pe Internet începe să aibă priză în centrele urbane din judeţele
Sute de tineri călătoresc cu ajutorul reţelelor ce oferă cazare gratuită la domiciliu
Turismul alternativ organizat pe Internet începe să aibă priză în centrele urbane din judeţele Transilvaniei.
"Couchsurfing" (surfing de canapele, în traducere aproximativă) este doar unul dintre proiectele susţinute online, o alternativă la turismul tradiţional, prin care, cei înscrişi, pot oferi sau pot solicita gratuit cazare, oriunde pe glob.
Pe site-ul www.couchsurfing.com sunt înscrişi 249 de clujeni. Printre ei se numără şi Bogdan Florescu, un tânăr de 23 de ani, care tocmai "a făcut pe gazda", oferind o cameră pentru două fete din Noua Zeelandă. Deşi s-a înscris de mai bine de trei ani pe lista "surferilor de canapele", el a devenit un membru activ al reţelei doar de câteva luni.
"Primesc cereri de cazare permanent. Săptămâna trecută am cazat o franţuzoaică şi acum stau la mine, pentru două zile, două fete din Noua Zeelandă. După plecarea lor, un cuplu din Franţa le va lua locul", a explicat clujeanul.
La rândul lui, Bogdan, a fost cazat până acum în Ucraina, dar şi în România, în Maramureş, Târgu-Mureş şi Sighişoara. Tot pe această cale, el intenţionează să plece în octombrie în India. "Cunoscând oameni diferiţi, din culturi diferite, sentimentul identităţii devine mult mai pregnant", a precizat tânărul.
Reţeaua couchsurfing, "mai interesantă"
Cele două neo-zeelandeze cazate la Bogdan au recunoscut că nu ştiau nimic despre România şi că au selectat destinaţia "haotic", doar pentru că "este foarte departe". Cele două spun că au ales să călătorească prin reţeaua couchsurfing deoarece este "mai interesant" şi aşa pot să cunoască mult mai îndeapr