Dobânzile anuale oferite de instituţiile de credit pentru conturile curente "la pachet" pot depăşi 8% Pentru a atrage clienţi, băncile oferă pachete ataşate conturilor curente, în cazul Dobânzile anuale oferite de instituţiile de credit pentru conturile curente "la pachet" pot depăşi 8%
Pentru a atrage clienţi, băncile oferă pachete ataşate conturilor curente, în cazul cărora bonificaţiile se apropie de cele practicate pentru depozitele de economii.
Presate de concurenţă, băncile încearcă să câştige noi clienţi oferind dobânzi chiar şi de 8,5% pentru sumele în lei păstrate în conturile la vedere.
Un astfel de randament este cu atât mai semnificativ cu cât, pentru un depozit în monedă naţională constituit pe o perioadă de un an, băncile din România oferă, în medie, o dobândă de 9,53%, potrivit firmei de consultanţă KTD Invest. În plus, spre deosebire de un depozit constituit pe o perioadă de un an, veniturile obţinute din dobânzile aferente contului curent nu sunt impozitate.
Avantaje suplimentare ataşate
O altă strategie concurenţială tot mai des întâlnită este aceea de a ataşa servicii suplimentare acestor conturi la vedere. Aici depinde de conceptul fiecărei instituţii de credit în parte, dar de regulă este vorba despre accesul la servicii de online banking, oferirea unei asigurări de viaţă sau emiterea unui card suplimentar fără costuri suplimentare.
Este bine să vă informaţi în legătură cu aceste avantaje de care aţi putea beneficia chiar şi fără să fiţi puşi în temă, întrucât multe dintre acestea sunt furnizate de către bănci chiar şi pentru simplele carduri de salariu.
Nu toate instituţiile de credit mizează pe o astfel de strategie.
Practic, majoritatea plătesc o dobândă de sub 0,5% pe an la contul curent. De exemplu, UniCredit-Ţiriac Bank, Raiffeisen Bank, BRD şi MKB Romexterra oferă o bonificaţie anuală