MAREA NEAGRĂ. CIORBĂ DE BURTĂ. DE BURTĂ DE MANELIST
Litoralul lui "lasă, că ne descurcăm noi". Intersecţia dintre şnapani şi chilipirgii. Locul în care oamenii vin în fiecare vară să se amăgească cu iluzia unei vacanţe. Pe bani puţini, un strat de bronz. De restul, ţipete, nervi, manele, hamsie cu usturoi, ciorbă de burtă şi, fireşte, bere ieftină. De ce vin românii pe litoralul românesc? Pentru că cel mai bine se simt în zama lor.
MAREA NEAGRĂ ● Ciorbă de burtă. de burtă de manelist
Litoralul lui "lasă, că ne des-curcăm noi". Intersecţia dintre şnapani şi chilipirgi. Locul în care oamenii vin în fiecare vară să se amăgească cu iluzia unei vacanţe. Pe bani puţini, un strat de bronz. De restul, ţipete, nervi, manele, hamsie cu usturoi, ciorbă de burtă şi, fireşte, bere ieftină.
"Vai, ce bronzat eşti Fănele!", se miră invidios vecinul. "Aţi fost la mare?". Mesaj subliminal – "ai bani de vacanţă, ai?". "Mda", confirmă Fănel poziţia celui privilegiat de soartă. "Dar v-aţi bronzat?", nu-şi mai poate ascunde vecinul rîcîiala din inimă. "O săptămînă", confirmă bronzatul. "Am şi cheltuit bani…". Arsurile de gradele IV, III şi II – funcţie de lăcomia exponatului la soare – sînt semnul prosperităţii celui care şi-a permis o vacanţă. Nu la ştrandul "trei ligheane cu ciuperci", ci la mare! Care mare? A noastră, dă-o naibii, că sîntem patrioţi!
DRUMUL. În fiecare vară, şinele de cale ferată se dilată din pricina caniculei. E o axiomă. Iar trenurile spre litoral au o întîrziere de cîte 4-5 ore. E o concluzivă. Decît să pierzi două zile de concediu în compania SNCFR-ului, mai bine cu autocarul, îşi spun optimiştii. Naivi. Ca să urci într-un autocar trebuie să stai la coadă. Lunea, şi cîte-o oră. Curtea de pe Dinicu Golescu e plină de oameni cu bagaje, copii care moţăie şi dame aranjate. Aranjatele se bagă în faţă. Au şcoala v