După ce primele şedinţe din luna august au fost favorabile deţinătorilor de acţiuni listate, ultima săptămånă a readus scăderile generalizate, cele mai afectate fiind acţiunile bancare. Deoarece în această perioadă se dă o atenţie mult prea mare analizei tehnice pentru o piaţă cu o lichiditate extrem de redusă, precum cea de la Bucureşti, scăderile au fost accentuate după ce principalii indici nu au reuşit să depăşească primele niveluri de rezistenţă mai impor
După ce primele şedinţe din luna august au fost favorabile deţinătorilor de acţiuni listate, ultima săptămånă a readus scăderile generalizate, cele mai afectate fiind acţiunile bancare.
Deoarece în această perioadă se dă o atenţie mult prea mare analizei tehnice pentru o piaţă cu o lichiditate extrem de redusă, precum cea de la Bucureşti, scăderile au fost accentuate după ce principalii indici nu au reuşit să depăşească primele niveluri de rezistenţă mai importante. Este vorba de pragul din zona de 6.400 de puncte pentru BET, dat de minimul din iunie 2006 şi de media mobilă a ultimelor 50 de şedinţe, şi de nivelul de la 36.000 puncte (MM14) pentru BET-FI. După ce aceste praguri au fost testate în finalul primei săptămåni din august şi în şedinţa de luni, fără a se reuşi o străpungere hotăråtă a acestora, speculatorii au fost mult mai agresivi la vånzare. Valoarea tranzacţiilor însă este extrem de redusă, la fel ca în ultima perioadă.
Indicii au încheiat săptămåna cu scăderi importante: BET a pierdut 6,7%, pånă la 5.911 de puncte, iar BET-FI 4,3%, pånă la 34.294 de puncte. Din coşul indicelui BET s-au remarcat acţiunile Transelectrica şi Antibiotice, care au pierdut peste 10%. Afectate au fost şi acţiunile bancare, respectiv Banca Transilvania şi BRD, cu scăderi de peste 9%.
Joi şi vineri, mai mult de jumătate dintre companiile listate au publicat datele financiare semestriale. Deoarec