Facturile la servicii şi la utilităţi pot fi plătite şi la comercianţi. Numărul acestora este în creştere, pe măsură ce furnizorii de servicii specializate de plată se înmulţesc. "Tigări, apă şi vreau să plătesc şi factura la telefon!“ O comandă cu care vånzătorii din magazinele de cartier încep să se obişnuiască. În circa 1.000 de buticuri, în care sunt instalate terminale PayPoint, o astfel de cerere poate fi deja îndeplinită. Pånă în primavar
Facturile la servicii şi la utilităţi pot fi plătite şi la comercianţi. Numărul acestora este în creştere, pe măsură ce furnizorii de servicii specializate de plată se înmulţesc.
"Tigări, apă şi vreau să plătesc şi factura la telefon!“ O comandă cu care vånzătorii din magazinele de cartier încep să se obişnuiască. În circa 1.000 de buticuri, în care sunt instalate terminale PayPoint, o astfel de cerere poate fi deja îndeplinită. Pånă în primavara anului viitor, compania britanică cu acelaşi nume, care deţine pe plan local Pay Store, intenţionează să mai instaleze încă 1.500 de terminale, în puncte de vånzare cåt mai apropiate de consumator.
„Romånia este o ţară ideală pentru noi: economia este dinamică, sistemele de plată s-au dezvoltat, 95% din populaţie preferă să plătească facturile cu numerar“, a declarat Lorraine Buhagiar, directorul de operaţiuni al Pay Store, subsidiara companiei britanice PayPoint. Potrivit oficialilor companiei, piaţa autohtonă de încasare a facturilor se ridică la circa 600.000 de tranzacţii. În prezent, terminalele PayPoint permit achitarea facturilor Romtelecom, UPC, Distrigaz Sud şi Zapp, dar numărul de furnizori urmează să crească. Cei care îşi plătesc factura prin PayPoint nu suportă comisioane, dar nu pot plăti decåt cash.
Piaţa de profil începe deja să se aglomereze. În farmaciile Dona sau în librăriile Diverta pot fi achitate facturi emise de cei mai importanţi ope