Banii cheltuiti fara masura, datoriile, viciile si scaderea popularitatii, deci si a vanzarii discurilor sunt motivele pentru care multe staruri ale muzicii sunt in declin financiar si, nu de putine ori, cauta solutii de compromis pentru a nu ajunge de-a dreptul la sapa de lemn.
Dupa o cariera plina de excese si decizii neinspirate, Michael Jackson a ajuns in situatia de a pierde trei proprietati importante: ferma "Neverland" din Santa Barbara, vila familiei Jackson din California si Casa "The Henderson" din Las Vegas.
Cu datorii de 24 de milioane de dolari, "regele muzicii pop" este pe punctul de a ramane si fara jumatate din catalogul Beatles, pe care l-a castigat la licitatie, in 1985, contra sumei de 47,5 milioane de dolari. Colectia de drepturi muzicale a starului american este evaluata acum la un miliard de dolari si cuprinde, pe langa discografia Beatles, piese ale lui Bob Dylan, Neil Diamond si Elvis Presley.
Sony Entertainment detine cealalta jumatate a catalogului si a purtat nenumarate negocieri cu Jackson, pentru a ajunge la o intelegere in caz ca acesta falimenteaza, arata un amplu material difuzat joi de NewsIn.
Excentricul Boy George, emblema a anilor '80, a ajuns, la 46 de ani, sa vanda tricouri marca personala "B-Rude", intr-o piata din Londra. Liderul trupei Culture Club, care a lansat hit-uri precum "Do You Really Want To Heart Me" si "Karma Chameleon" si a vandut peste 10 milioane de discuri, a fost surprins de jurnalistii de la "The Sun", in luna mai a acestui an, la o taraba din Spatfields Market, in partea de est a Londrei, plictisit in spatele unor ochelari de soare si dezamagit de faptul ca afacerea mergea sub asteptari.
Si Whitney Houston se confrunta, din 2007, cu probleme financiare. Cantareata a hotarat sa vanda lucruri personale, intre care un pian de 400.000 de dolari, costume d