Dupa baroni locali ori vedete de tot felul, parlamentari cu verdicte grele puse de CNSAS decid si ei sa ia cu asalt portile Parlamentului si sa se inscrie in competitia electorala pentru un nou mandat. Cum Legea Lustratiei nu este inca in vigoare pentru a-i obliga pe fostii angajati ori colaboratori ai Securitatii sa ia o pauza de mandat de vreo zece ani – dupa cum prevede textul adoptat insa doar de Senat –, accesul in Legislativ li se pare floare la ureche.
Mona Musca (informatoarea "Dana" deconspirata de CNSAS) a decis, potrivit celor anuntate de Gheorghe Stefan, sa candideze pentru un colegiu uninominal din Neamt sustinuta de PD-L. Musca este exact initiatoarea Legii lustratiei si tocmai ea profita de faptul ca respectiva lege nu este inca in vigoare.
Nu este insa singura in aceasta situatie. Numerosi alti lustrabili, din care vom enumera cazurile sonore, de la toate partidele, se pregatesc sa ia cu asalt portile Parlamentului. La PD-L mai exista cazul Mircea Cosea, recent nominalizat pentru un colegiu in judetul Olt. Apoi, cel al fostului prim-secretar al judetului Galati, Carol Dina, care si-ar dori un nou mandat pe listele PRM. Senatorul PC, fost PSD, Rodica Stanoiu (apropiata a lui Ion Iliescu), ar dori si ea un colegiu uninominal. Se judeca cu CNSAS pentru a scapa de verdictul de colaborator al fostei Securitati ca politie politica, contestand informarile semnate "Sanda".
Integral in Romania libera. Dupa baroni locali ori vedete de tot felul, parlamentari cu verdicte grele puse de CNSAS decid si ei sa ia cu asalt portile Parlamentului si sa se inscrie in competitia electorala pentru un nou mandat. Cum Legea Lustratiei nu este inca in vigoare pentru a-i obliga pe fostii angajati ori colaboratori ai Securitatii sa ia o pauza de mandat de vreo zece ani – dupa cum prevede textul adoptat insa doar de Senat –, accesul in Legisla