Indicele celor mai lichide companii s-a depreciat, ieri, cu 2,9% Variaţiile mari de preţ în cazul unor emitenţi importanţi şi lichiditatea redusă au constituit şi ieri nota
Indicele celor mai lichide companii s-a depreciat, ieri, cu 2,9%
Variaţiile mari de preţ în cazul unor emitenţi importanţi şi lichiditatea redusă au constituit şi ieri nota caracteristică pentru piaţa de la Bucureşti.
După ascensiunea de 10% înregistrată, marţi, de acţiunile Petrom (SNP), ieri, cotaţia s-a depreciat cu 7%, trăgând în jos indicele compozit al bursei. Astfel, indicele BET-C a pierdut 2,69% faţă de sesiunea precedentă, atingând cel mai redus nivel din ultima lună. Acţiunile celor mai lichide zece companii au scăzut, în medie, cu 2,69%, în timp ce segmentul societăţilor de investiţii financiare (SIF) a înregistrat o variaţie nesemnificativă, de +0,01%.
Scăderi pentru petroliere şi bănci
Şedinţa de ieri s-a caracterizat printr-o lichiditate de numai 23,6 milioane de acţiuni, care a generat un rulaj de puţin peste 5 milioane de euro (18,2 milioane lei). Ultima tranzacţie cu acţiuni SNP a fost perfectată la preţul de 0,4500 lei/titlu (-7,02%).
În acelaşi sector, titlurile Rompetrol Rafinare Constanţa (RRC) au fost marcate de o depreciere de 2,64%. La deprecierea indicelui BET a contribuit şi evoluţia acţiunilor BRD, care s-au ieftinit cu aproape 3%. BRD a cumulat, ieri, cel mai mare rulaj din piaţă, cu tranzacţii în valoare de 3,9 milioane de lei.
Pe locul secund s-a plasat Erste Bank (EBS), cu 2,1 milioane de lei. Acţiunile băncii austriece au scăzut cu peste 3%, până la 138,0000 lei/titlu.
Mişcări la Flamingo
Deutsche Bank şi fondul de investiţii polonez DWS Polska TFI, parte a grupului bancar german, au raportat, ieri, o deţinere concertată de 6,48% din acţiunile Flamingo (FLA), după ce fondul de investiţii american QVT Fun