Specialiştii în psihologie şi în sociologie spun că scandalul dintre şefii celor două echipe ascunde complexe şi încercări de intimidare a rivalilor Modelul declaraţiilor jignitoare
Specialiştii în psihologie şi în sociologie spun că scandalul dintre şefii celor două echipe ascunde complexe şi încercări de intimidare a rivalilor
Modelul declaraţiilor jignitoare iniţiat de patronul Stelei, Gigi Becali, este urmat de dinamovişti şi de rapidişti, care s-au insultat înaintea derby-ului de duminică.
Demersul clubului Rapid, care a insistat ca antrenorul dinamovist Mircea Rednic să fie dat afară de pe stadion înaintea meciului de la Galaţi, disputat cu porţile închise, a declanşat un scandal suburban în fotbalul românesc.
Directorul executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a atacat clubul giuleştean pretinzând că, "după 25 de ani petrecuţi în Liga II, au uitat cum trebuie să se comporte în primul eşalon". Clubul Rapid a replicat prompt, publicând pe site-ul oficial un comunicat prin care Dinamo era numit "avortonul fotbalului românesc".
Au urmat alte jigniri între acţionarul dinamovist Vasile Turcu şi preşedintele Rapidului, Constantin Zotta. De asemenea, şi patronul giuleştenilor, Fathi Taher, s-a amestecat, ironizându-i pe unii acţionari dinamovişti. Chiar dacă jignirile între şefii de club sunt curente în Liga I, virulenţa şi mai ales caracterul oficial al comunicatelor injurioase transformă acest scandal într-o premieră tristă.
Strategia împroşcării cu noroi
Contactaţi de "Adevărul", doi cunoscuţi specialişti în probleme psiho-sociale, Marius Pileanu şi Aurora Liiceanu, au comentat scandalul. "Putem vorbi de o strategie <> . Alţi conducători au văzut că ţine şi acum încearcă să o aplice.
Este o manevră clasică de intimidare a adversarului. E drept, şi clubul propriu are de suferit ca imagine, dar mai şifonat iese adv