Sinaia, Busteni, Predeal, Brasov. 9 - 19 august 2008. 14 concerte publice. Cu participarea extraordinara a Orchestrei Nationale de Tineret. Proiect initiat si sustinut de Fundatia "Prietenii Muzicii" - Serafim Antropov. Promotor - violoncelistul Marin Cazacu.
Enescu si muzica lumii este genericul sub care s-a desfasurat la Sinaia si in imprejurimi a IX-a editie a unui festival complex ce aduna sub acest titlu concerte, cursuri si o seama de alte manifestari muzicale mai mult sau mai putin obisnuite. Cursurile s-au desfasurat cu participarea extraordinara a unor mari muzicieni romani si nu numai, precum Cristian Mandeal, Marin Cazacu. Liviu Prunaru, Marius Nichiteanu, Dorin Marc si Adrian Petrescu in timp ce in recitaluri, alaturi de acestia, au putut fi ascultati si Maria Laura Martorana, Maruxa Llorente, Cristian Ifrim, Valentin Gheorghiu, Steluta Radu, Mihaela Martin, Franz Helmerson si nu numai.
Parcul Dimitrie Ghica din Sinaia, Sala Cazino Sinaia, Biserica catolica din Sinaia, Biserica ortodoxa Sf. Imparati Constantin si Elena din Predeal, Casa de cultura din Busteni, Cercul Miliar din Brasov, Centrul Cultural "Carmen Sylva" din Sinaia... greu de ales intre recitalurile si concertele festivalului. Un punct de referinta a fost, insa, cu siguranta "recitalul profesorilor" care au fost ovationati de public pentru interpretarea cvintetului Pastravul de Schubert in aranjamentul cu pian - Steluta Radu, vioara - Liviu Prunaru, viola - Marius Nichiteanu, violoncel - Marin Cazacu si contrabas - Dorin Marc. Omogenitatea sonora si muzicala a fost dublata de bucuria de a canta impreuna. Vioara Stradivarius a concertmaistrului de la Concertgebouw Amsterdam Liviu Prunaru a stralucit in vesmantul sonor captivant si plin de vitalitate pe care acest cvintet de mari maestri l-a generat, oferind o versiune de referinta a acestei capodopere a literaturii camerale.