Infractorilor „de fineţe“, care operează la cearşaf sau la coadă, şi celor „cu tupeu“, care se strecoară în cort, li s-au adăugat tâlharii cu pitbull dresat să fure. Sursa: Vlad StănescuSursa: EVZ
1 /.
Pe litoral, nici somnul pe plajă nu e gratuit. Te poate costa un telefon, geanta, papucii, actele sau chiar copilul. Despre care descoperi, după un moment de disperare, că nu ţi-a fost furat, ci doar a plecat fără să spună, trei sute de metri mai departe, tentat de jucăriile altui prichindel.
Oficialii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa se arată optimişti când vine vorba despre furturile înregistrate pe plajă. „În acest sezon estival au fost depuse 20 de plângeri prin care turiştii raportau lipsa diferitelor bunuri“, adică „o îmbunătăţire a situaţiei faţă de anul trecut, când numărul total de plângeri a fost de 28“, a declarat subinspectorul Radu Croitoru, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanţa. El afirmă că cele mai tentante obiecte pentru hoţi sunt telefoanele mobile, lăsate nesupravegheate pe plajă, şi genţile de damă.
Plaja din Mamaia e una dintre cele mai animate de pe litoral. Oficialii declară că în această staţiune au loc cele mai multe furturi, fiind urmată de Vama Veche şi Costineşti.
Oficialii Inspectoratului de Poliţie Constanţa ne-au declarat că pe plaje există în permanenţă patrule care supraveghează. În jur de 100 de poliţişti - mai puţini în timpul săptămânii şi mai mulţi în weekend - sunt cu ochii pe mişcările de pe litoral.
Turiştii nu reclamă furturile din comoditate
Turiştii au însă poveşti mai puţin optimiste despre nelegiuiţii care îşi însuşesc fără jenă lucrurile altora. Dar românii sunt învinşi de birocraţie şi comoditate şi nu apelează la ajutorul organelor abilitate pentru a-şi recupera paguba. „Ce mai e un telefon în ziua de azi?!“, dă glas un t