Cu toate ca au deschis pe scadere, ziua s-a incheiat cu evolutii mixte pe pietele americane, influentate de evolutia pretului petrolului care a atins ieri pragul de 120 de dolari pe baril si a ingrijorarilor privind cresterea economica. Contractia indicelui ce reflecta activitatea manufacturiera din regiunea Philadelphia, a fost mai puternica decat estimarile analistilor, iar numarului cererilor de somaj depuse in ultimile 4 saptamani a atins cel mai inalt nivel al ultimilor 6 ani. Activitatea de productie in aria Philadelphiei a inregistrat o contractie pentru a noua luna consecutiva, Philly Fed index crescand totusi usor fata de iulie.
US Initial Jobless Claims au scazut in saptamana incheiata pe 16 Aug la 432.000 cereri pentru beneficii de somaj, iar media mobila pe patru saptamani a urcat la un maxim al ultimilor sapte ani, confirmand slabiciunile de pe piata fortei de munca. Un factor particular ce au influentat cifrele mari din ultima perioada il reprezinta extinderea eligibilitatii aplicantilor printr-un program federal cu inca 13 saptamani. US Leading Indicators a scazut in august cu 0.7%, indicand o crestere economica moderat spre slaba pentru restul anului.
Reducerile de estimari intre marile grupuri financiare continua, de aceasta data Citigroup fiind cea care taie perspectivele pe trimestrul III pentru Goldman Sachs, Lehman si Morgan Stanley.
Indicele S&P 500 s-a apreciat cu 3,18 puncte sau 0,25%, ajungand la nivelul de 1.277,72 puncte. Dow Jones a crescut cu 12,78 puncte sau 0,11%, ajungand la nivelul de 11.430,21 puncte. Indicele Nasdaq s-a depreciat cu 8,70 puncte sau 0,36%, ajungand la nivelul de 2.380,38 puncte.
Indicele mexican, Mexican Bolsa Index, a scazut cu 1,23%, iar cel brazilian, Brazil Bovespa Stock Idx, s-a apreciat ieri cu 1,01%.
Mai multe informatii financiare si bursiere puteti