Dupa 14 ani in industria quick service, timp in care a promovat de la simplu lucrator la director de restaurant si ulterior la director de operatiuni avand in subordine 27 de restaurante fast-food, Remus Tiuca a venit la conducerea businessului Burger Kin
Visul din copilarie de a deveni pilot de avion sau de raliu a ramas la nivel de hobby pentru Remus Tiuca, 36 de ani, mai ales din momentul in care a decis ca singurul obiectiv pe plan profesional este sa evite intreprinderile de stat. "Am trecut, ca fiecare dintre noi, prin astfel de experiente. Am vazut la parinti sau la cunostinte cum este sa muncesti la o intreprindere de stat. Nu stiam unde o sa ajung, dar visul meu era sa lucrez intr-un mediu corporatist, cu toate ca nu stiam sigur ca se poate chema asa pe atunci. De preferinta era sa ajung intr-o companie americana, cu sistem anglo-saxon. Si asa s-a si intamplat", isi aminteste Remus Tiuca, managerul general al lantului de restaurante Burger King la nivel local.
La 22 de ani s-a angajat ca simplu lucrator in primul restaurant McDonald's deschis in Romania, in zona Unirii, primul gand fugindu-i deja la demisie. "Cand au venit clientii in prima zi am crezut ca fug si imi dau demisia. Primisera sandwich-uri gratuite si veneau in fuga spre casele de marcat", povesteste Tiuca. Dupa doar trei luni a fost promovat in functia de manager de zona, pentru a coordona o echipa din restaurant. Diferentele erau mari in urma cu 14 ani, trecerea de la comunism la capitalism aducand elemente noi si schimbari in aproape orice domeniu.
"Erau alte oportunitati. De exemplu, salariul care ajunsese deja peste al parintilor mei impreuna. Eram uimit de ce se intampla cu toate ca eram un simplu lucrator", spune Tiuca. Au urmat rand pe rand posturile de manager de restaurant si consultant, urmand sa coordoneze doua, sase, 10 si in final 27 de restaurante