Asfaltarea prevăzută până la sfârşitul anului nu atinge capetele tronsonului Turda - Gilău. Obiectivul va fi atins în februarie 2010 În ciuda scepticismului constructorilor, Guvernul
Asfaltarea prevăzută până la sfârşitul anului nu atinge capetele tronsonului Turda - Gilău. Obiectivul va fi atins în februarie 2010
În ciuda scepticismului constructorilor, Guvernul încă speră că primul tronson al Autostrăzii Transilvania poate fi inaugurat în acest an.
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a efectuat ieri o vizită de circa o oră pe şantierul Autostrăzii Transilvania, în zona comunei clujene Ciurila, pe primii şase kilometri asfaltaţi.
Tăriceanu a fost însoţit de Dorin Debucean, directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. La cele trei puncte de oprire a fost aşteptat şi apoi însoţit de Michael Mix, şeful Bechtel România, şi de consultantul britanic Karl Statton.
Mijloc de drum
Planurile guvernamentale de a inaugura până la finele acestui an bucata de autostradă Turda-Gilău par irealizabile. Aceasta pentru că cei 25 de kilometri care ar putea fi finalizaţi până la sfârşitul anului acoperă o porţiune situată la mijlocul sectorului lung de 39 de km, fără a atinge cele două puncte de urcare/coborâre, de la Turda şi, respectiv, Gilău.
Întrebat dacă mai consideră realizabilă o inaugurare a tronsonului Turda-Gilău în acest an, Tăriceanu a răspuns: "Este principalul subiect de discuţii cu Ministerul Transporturilor. Sectorul ar decongestiona traficul prin Cluj şi ar micşora poluarea".
Până acum au fost asfaltaţi primii şase kilometri, iar alţi zece sunt pregătiţi pentru asfaltare. Până la sfârşitul anului ar putea fi finalizaţi în total 25 de km, estimează constructorul. Asfaltarea a început de la kilometrul 29 al tronsonului, lângă localitatea Deleni, şi se va dezvolta simetric (spre Turda, respectiv Gil