Sezonul cald a crescut vanzarile de mititei, frigarui, grilluri si carbuni. Pentru a satisface pofta de gratar a romanilor, unii producatori au lansat si micii din carne de strut sau carnatii dietetici.
Sezonul vacantelor e pe terminate, iar gratarele la iarba verde sau dintre blocuri vor incepe din nou sa sfaraie in competitia „cine face cei mai gustosi mici si cel mai inecacios fum“. Nici pana acum vara n-a fost rea pentru producatorii si comerciantii care s-au axat pe cele trebuincioase romanului la un gratar. Cei mai multi anunta vanzari-record.
Cu toate ca-si trage seva din sarbestii cevapi, cu oarece influente turcesti si grecesti, mititelul ramane vedeta gratarului la romani. Se vinde acum in zeci de sortimente, inovate pentru ca le-a cerut chiar piata si se gateste in zeci de feluri, de fiecare data dupa o reteta originala.
„Micul“ din vara lui 2008 sfaraie la fel de bine pe gratarul incins de carbunii de mangal, pe cel alimentat cu lemne, dar si pe grillul de firma cu gaz sau pe cel ridicat din piatra in curtea vilei de miliarde. Pentru romanul mediu, gratarul e mancarea „noastra“, de la stramosii daci. Romanul instarit il copiaza in schimb pe J.R. Ewing, care-si intorcea hamburgerul pe grillul elegant de langa piscina in serialul „Dallas“.
Integral in Evenimentul Zilei Sezonul cald a crescut vanzarile de mititei, frigarui, grilluri si carbuni. Pentru a satisface pofta de gratar a romanilor, unii producatori au lansat si micii din carne de strut sau carnatii dietetici.
Sezonul vacantelor e pe terminate, iar gratarele la iarba verde sau dintre blocuri vor incepe din nou sa sfaraie in competitia „cine face cei mai gustosi mici si cel mai inecacios fum“. Nici pana acum vara n-a fost rea pentru producatorii si comerciantii care s-au axat pe cele trebuincioase romanului la un gratar. Cei mai multi anunta vanzari-record.