Admirator al legionarilor in tinerete, promotor al national-comunismului lui Ceausescu si capitalist de succes cu veleitati mecenice, Iosif Constantin Dragan lasa in urma o avere fabuloasa, una care ar putea avea ca beneficiara pe sotia sa, Daniela, fiica fostului general comunist Stefan Gusa.
Simpatizant al Miscarii Legionare in tinerete, apropiat apoi al regimului comunist, iar dupa Revolutie, un generos suporter al curentului extremist din Romania. Mai presus de toate, miliardar in dolari. Al saptelea in topul celor mai bogati romani in 2007 (1,5 -1,6 miliarde de dolari) dupa ce vreme de ani buni a fost primul. Iosif Constantin Dragan a incetat din viata joi, la resedinta sa din Palma De Mallorca, in Spania, la varsta de 91 de ani, lasand in urma o poveste invaluita de cele mai multe ori intr-o cvasitotala discretie.
Nascut in 20 iunie 1917 in Lugoj, Dragan a terminat Dreptul la Universitatea din Bucuresti, iar in 1941 a obtinut o bursa de studii in Italia, la Universitatea din Roma, unde a studiat stiinte politice si economie.
In acea perioada era cunoscut pentru simpatiile sale legionare, iar dupa instalarea regimului comunist, a parasit Romania, unde de altfel i-a fost interzisa intrarea pentru 30 de ani. Dupa ce si-a luat a doua licenta in Italia, sustinandu-si teza de absolvire pe tema corporativismului, si dupa ce a obtinut si doctoratul in Jurisprudenta, a inceput sa-si urmeze vocatia sa pentru afaceri, informeaza NewsIn.
Integral in Cotidianul Admirator al legionarilor in tinerete, promotor al national-comunismului lui Ceausescu si capitalist de succes cu veleitati mecenice, Iosif Constantin Dragan lasa in urma o avere fabuloasa, una care ar putea avea ca beneficiara pe sotia sa, Daniela, fiica fostului general comunist Stefan Gusa.
Simpatizant al Miscarii Legionare in tinerete, apropiat apoi al reg