Procedura are rolul de a relaxa sau adormi în timpul unei operaţii. Cum puteţi reduce riscurile de complicaţii atunci când urmează să fiţi supuşi unei intervenţii
Procedura are rolul de a relaxa sau adormi în timpul unei operaţii. Cum puteţi reduce riscurile de complicaţii atunci când urmează să fiţi supuşi unei intervenţii chirurgicale?
Anestezia locală se utilizează numai în procedurile minore, anestezicul injectându-se direct în zona asupra căreia se va interveni. Cea regională se aplică în jurul nervilor principali.
Ea include blocarea nervilor periferici, de obicei folosită pentru mâini, braţe, picioare sau faţă şi anestezia epidurală, în care anestezicul este dispersat în preajma măduvei spinării, suprimând durerea pe zone mai mari. Anestezia generală afectează creierul şi întregul corp.
Ea se face intravenos sau prin inspirare. Toate cele trei tipuri comportă unele riscuri. Stabilirea anesteziei se face în funcţie de istoricul stării de sănătate atât a pacientului, cât şi a familiei acestuia. De exemplu, doctorul vă va întreba dacă există cazuri de reacţii alergice în familie la anestezice sau medicamente.
De asemenea, sunt luate în considerare tipul intervenţiei şi rezultatele analizelor, cum ar fi testele de sânge sau o electrocardiogramă. Trebuie ştiut că efectele secundare majore nu sunt comune, mai ales dacă persoana care suportă anestezia are o stare generală de sănătate bună.
Totuşi, în funcţie de tipul de anestezie, de sănătatea pacientului şi de reacţia sa la medicamentele folosite, pot apărea unele probleme. Vârsta înaintată şi anumite afecţiuni precum problemele de inimă, circulaţie sau sistem nervos sunt factori care cresc riscul de complicaţii.
Fără mâncare şi băutură
Informându-vă asupra procedurii medicale şi a anesteziei, veţi înţelege mai bine instrucţiunile pe care le veţi primi de la doc