Fosta ostatică devine un subiect vandabil pentru industria cinematografică. O mulţime de proiecte se ţes acum în jurul numelui ei. Inspiraţi de eliberarea fostei ostatice Ingrid
Fosta ostatică devine un subiect vandabil pentru industria cinematografică. O mulţime de proiecte se ţes acum în jurul numelui ei.
Inspiraţi de eliberarea fostei ostatice Ingrid Betancourt, demnă de un scenariu hollywoodian, producătorii americani pregătesc câteva proiecte cinematografice despre cei şase ani de captivitate. Simon Brand, regizor de origine columbiană stabilit la Los Angeles, şi societatea de producţie americană Vertigo Entertainment intenţionează să realizeze o mărturie cinematografică despre planul eliberării celebrei ostatice. Pelicula pleacă de la trei mărturii diferite: franceză, columbiană şi americană.
Filmările vor avea loc în Franţa, în luna octombrie. Intuind potenţialul subiectului, actriţa venezueleană Patricia Velasquez ("Mumia") a cumpărat, cu şase luni înaintea eliberării, drepturile de ecranizare a cărţii scrise de soţul lui Betancourt, Juan Carlos Lecompte, "În numele lui Ingrid". Deşi proiectul a fost ţinut multă vreme secret din motive de securitate, primele încercări de scenariu au fost revizuite după eliberarea ostaticei.
Conform revistei "Variety", Betancourt a semnat un contract privind drepturile de difuzare ale unei noi cărţi şi de adaptare cinematografică a acesteia cu Susanna Lea, agentul literar care-i reprezintă cartea apărută în 2001, "Cu furia în inimă".
Acesta este singurul proiect la care fosta politiciană columbiano-franceză participă în mod direct. Producătorii americani Scott Steindorf şi Phil Maloof vor să facă şi ei un film despre eliberarea lui Betancourt şi a celor trei americani ţinuţi captivi de gherilele marxiste FARC din Columbia. Scenariul respectă faptele, exact aşa cum au fost, pentru că acţiunea e