Deseori, adepţii alimentaţiei naturiste doresc să slăbească urmând o dietă fără carne. Acest regim se bazează pe lactate, ouă şi vegetale. Dieta va fi urmată timp de două
Deseori, adepţii alimentaţiei naturiste doresc să slăbească urmând o dietă fără carne. Acest regim se bazează pe lactate, ouă şi vegetale. Dieta va fi urmată timp de două săptămâni şi se va finaliza cu o pierdere în greutate de patru kilograme.
Meniurile sunt alcătuite din ingrediente permise: plante aromate - la discreţie, smântâna obişnuită, cu un procent scăzut de grăsime, sau smântână din soia, pâinea de secară, de graham cu seminţe ori cea cu tărâţe sau mălai; deserturile constau în fructe bogate în vitamina C.
Pentru salate de crudităţi se pregăteşte un sos din sucul unei jumătăţi de lămâie, o linguriţă de muştar, una de ulei presat la rece (măsline, floarea-soarelui, porumb, susan); legumele, orezul, pastele se adaugă în preparate după ce acestea au fost fierte.
Iată din ce este alcătuit un mic dejun:
Micul dejun. Varianta estivală: Ceai verde, de mentă sau gălbenele, cafea, un iaurt degresat, patru linguri de musli fără zahăr, 200 g salată de fructe proaspete: pere, caise, piersici, mere, kiwi.
Varianta clasică. Ceai de mentă, gălbenele, coada-şoricelului sau cafea, două felii de pâine din făină integrală cu 10 g margarină degresată sau două linguriţe cu gem de fructe, un suc de fructe natural, un măr de mărime medie.
Varianta exotică. Ceai de plante sau cafea, o cană de lapte degresat cu trei linguri fulgi de ovăz, trei sâmburi de migdale, trei felii de mango.
Pentru a se obişnui cu această dietă fără carne, cei care urmează regimul trebuie să-şi alcătuiască cu multă atenţie meniul. Iată exemple de meniu variat şi sănătos, care să evite apariţia problemelor majore de sănătate:
Meniul 1. Doi morcovi raşi, asezonaţi cu un sos (prep