Exerciţiile complexe de la inele, magia solului şi combinaţiile de la sărituri atrag cât mai mulţi copii în săli, pentru a le călca pe urme marilor campioni din ţara noastră Un
Exerciţiile complexe de la inele, magia solului şi combinaţiile de la sărituri atrag cât mai mulţi copii în săli, pentru a le călca pe urme marilor campioni din ţara noastră
Un copil are nevoie de aproape doi ani de pregătire pentru a ajunge la o grupă de avansaţi la gimnastică. Marea problemă a antrenorilor rămâne selecţia.
În ultima vreme, gimnastica are un atu în plus în faţa sporturilor din ţara noastră, rezultatele obţinute de sportivii noştri în ultimul timp la diferite concursuri aducând copiii la sală.
Marius Urzică, antrenor la Clubul Sportiv Dinamo, el însuşi fost campion la acest sport, este de părere că este foarte greu pentru a putea reuşi în disciplina care i-a consacrat pe Nadia Comăneci, Cătălina Ponor, Dan Grecu şi Marian Drăgulescu. "Selecţia este principala noastră problemă. Şi asta nu se întâmplă numai la gimnastică", declară tehnicianul.
Pentru micuţii care vin să înveţe tainele acestui sport la Dinamo, nu există taxă lunară, chiar dacă mai sunt cluburi în ţară care folosesc cotizaţii care variază între 30 şi 50 de lei, sume simbolice care sunt folosite tot în ajutorul juniorilor, la antrenamente şi la competiţii.
Primul antrenament este de o oră
Cei mici vin la sală încă de la cinci ani. Este vârsta de la care se poate începe gimnastica. Marius Urzică spune că cel mic trebuie să se acomodeze cu efortul şi nu va intra încă de la început la pregătire: "La toţi ţinem cont de aptitudini. Facem un fel de antrenament, dacă îi putem spune aşa. Le testăm tuturor elevilor calităţile motrice, iar cei mai buni rămân în grupă".
Antrenorul de la Dinamo a precizat că, la început, fiecare copil face câte două antrenamente pe săptămâ