De cateva sute de ani, porumbul este nelipsit din bucataria braziliana. Gospodinele il folosesc in cele mai variate retete - de la aperitive, pana la cele mai fine retete de inghetata.
Prajitura Carioca este specifica localnicilor din Salvador de Bahia, supranumit si „orasul fericirii”. Incearc-o impreuna cu o ceasca de espresso si vei avea parte de o dimineata minunata.
Ingrediente:
1 ½ ceasca de malai
3 cesti de zahar
3 oua intregi
1 lingura de margarina
1 ½ lingura de faina
1 lingura de praf de copt
4 cesti de lapte
3 linguri de parmezan
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul inainte. Amesteca zaharul, cele 3 oua si margarina, apoi pune malaiul, faina, praful de copt, parmezanul si laptele. O sa obtii un amestec lichid, pe care trebuie sa-l torni intr-o tava de copt. Se tine in cuptor pana cand capata o culoare aurie.
Sursa: maria-brazil.org De cateva sute de ani, porumbul este nelipsit din bucataria braziliana. Gospodinele il folosesc in cele mai variate retete - de la aperitive, pana la cele mai fine retete de inghetata.
Prajitura Carioca este specifica localnicilor din Salvador de Bahia, supranumit si „orasul fericirii”. Incearc-o impreuna cu o ceasca de espresso si vei avea parte de o dimineata minunata.
Ingrediente:
1 ½ ceasca de malai
3 cesti de zahar
3 oua intregi
1 lingura de margarina
1 ½ lingura de faina
1 lingura de praf de copt
4 cesti de lapte
3 linguri de parmezan
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul inainte. Amesteca zaharul, cele 3 oua si margarina, apoi pune malaiul, faina, praful de copt, parmezanul si laptele. O sa obtii un amestec lichid, pe care trebuie sa-l torni intr-o tava de copt. Se tine in cuptor pana cand capata o culoare aurie.
Sursa: maria-br