Producătorii au început să lucreze tot mai insistent la designul playerelor multimedia.
În acelaşi timp cu deschiderea Jocurilor Olimpice de la Beijing, un producător chinez a lansat un player MP3 care are forma celebrului stadion unde a avut loc competi- ţia, „Cuibul de pasăre“. Tot săptămâna trecută, dar în Japonia, iRiver a anunţat un model de player Disney decorat cu cristale Svarowski, care va costa în jur de 90 de euro. Iată că designul este cea mai nouă armă a producătorilor de gadgeturi portabile de ascultat muzică.
Imagine versus fond
Unul arată ca un shaker de cocktailuri, altul pare o piatră şlefuită, unul are o formă dreptunghiulară şi colţurile rotunjite, altul este curbat... Toate sunt însă playere MP3. Cam toate acceptă aceleaşi tipuri de fişiere, capacitatea de stocare creşte, egalizatorul grafic de sunet este tot mai sofisticat - cum să facem diferenţa? Sunt mari şanse ca o formă deosebită să prevaleze în faţa descrierii tehnice de pe etichetă, deşi un utilizator avizat nu se va lăsa indus în eroare de „frumuseţea“ aparatului.
Nu uitaţi dotările!
Este foarte posibil ca un design modern să-ţi atragă atenţia, dar ai grijă şi la ce-ţi oferă aparatul şi care este raportul dotări-preţ. „Cele mai importante caracteristici ar fi: memorie suportată, radio FM, formatele suportate şi autonomia“, a declarat Ovidiu Popârlan, manager la Mediafun.ro. Sunt tot mai răspândite acum playerele cu 1 GB sau 2 GB spaţiu, dar şi cele de 512 MB sunt suficiente pentru aproximativ 150 de piese. „Cel mai bine am vândut un player cu 512 MB, cu un cadou - un card SD de 1 GB. A fost preferat pentru cardul cu care se vinde la pachet, ecranul TFT, radioul FM, faptul că suportă USB şi formate fişiere de filme“, a dezvăluit Popârlan.
Un player care acceptă carduri de memorie are avantajul că poate fi folosit