Ţinuta bine aleasă şi mesajele pozitive transmise de corpul tău îţi cresc foarte mult şansele în obţinerea unei slujbe. Sursa: NorthFoto
Experţii în resurse umane spun că dacă vrei să obţii jobul mult dorit trebuie să ştii cum să te comporţi în timpul interviului de angajare. Cel mai important lucru este să fii tu însuţi şi să nu mergi la întâlnirea cu intervievatorul fără să ştii despre ce post sau companie este vorba. „O bună informare arată că eşti interesat, că acţionezi proactiv şi că încerci să afli dinainte mai mult decât ţi se dă de-a gata“, afirmă Ioana Moholea, project manager al Perspective Group.
Specialista mai spune că, dacă nu ştii cum să-ţi prezinţi responsabilităţile sau realizările, asta arată că nu te-a interesat ce ai făcut sau că nu analizezi ce faci bine, unde reuşeşti, unde a fost mai greu şi de ce.
Foarte apreciate sunt persoanele care ştiu să-şi controleze emoţiile. „Când cineva îşi pocneşte degetele, îşi roade buzele sau se leagănă în scaun, este perceput ca fiind anxios, nesigur, agitat şi imprevizibil“, consideră Ioana Moholea. De asemenea, este important să cunoşti care sunt valorile tale şi mai ales care sunt cele apreciate de un angajator. În funcţie de acestea, vei ştii să nu întârzii, să nu fii arogant, să nu minţi în legătură cu experienţele anterioare de lucru, să saluţi respectuos la intrare şi la ieşire, să îţi închizi telefonul.
Evită să-ţi încrucişezi mâinile şi picioarele
De asemenea, spune Alina Negrea, senior consultant al companiei APlus Performance din Bucureşti, este recomandat să îţi priveşti interlocutorul în ochi, astfel încât să transmiţi mesaje pozitive celui din faţa ta. Dacă devine obositor să priveşti în ochi persoana, atunci uită-te în jurul feţei, la frunte, urechi. Este contraindicat să priveşti insistent gura intervievatorului, în special dacă est