Cazul lui Adrian Mutu, obligat de FIFA sa plateasca despagubiri de aproape 14 milioane de lire sterline clubului Chelsea din cauza consumului de cocaina, a iesit din sfera regulamentelor sportive. Academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici, presedintele Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO), a decis sa faca lobby pentru internationalul roman, connsiderand ca aplicarea unei asemenea pedepse pecuniare este inoportuna.
Modul in care va fi sprijinit Mutu va fi decis la Conferinta Internationala Antidrog, programata in perioada 3-5 septembrie, unde va fi prezent si boardul EURAD, o asociatie afiliata Consiliului Europei. „Pentru noi, Adrian Mutu este un model. Credeti-ma ca un asemenea caz este extrem de rar, o spune un om cu o experienta medicala de peste 50 de ani.
Este aproape imposibil ca un om care a consumat droguri sa renunte definitiv la ele si sa mai aiba si o astfel de cariera sportiva exceptionala. In filozofia noastra, consumatorul este o victima, nu un infractor.
Or, evolutia sportivului dupa perioada in care a consumat cocaina a fost una pozitiva. Prin puterea de a trece de perioada critica, Adrian Mutu a demonstrat ca nu este un sportiv dependent, performantele sportive ulterioare aratand ca poate fi un exemplu pozitiv pentru alti tineri sau sportivi care au trecut sau trec prin aceeasi situatie“, a declarat Constantin Balaceanu-Stolnici pentru Cotidianul.
Cotidianul Cazul lui Adrian Mutu, obligat de FIFA sa plateasca despagubiri de aproape 14 milioane de lire sterline clubului Chelsea din cauza consumului de cocaina, a iesit din sfera regulamentelor sportive. Academicianul Constantin Balaceanu-Stolnici, presedintele Centrului International Antidrog si pentru Drepturile Omului (CIADO), a decis sa faca lobby pentru internationalul roman, connsiderand ca aplicarea unei asemenea pede