Transilvania Formaggi, din judetul Bistrita-Nasaud, va finaliza in septembrie 2009 o investitie de circa sase milioane de euro in fabrica de procesare a laptelui din orasul Gherla, judetul Cluj, proiect inceput in 2006, a declarat directorul general al firmei, Claudia Iliescu. "Unitatea din Gherla va avea o capacitate de procesare de aproximativ 100.000 de litri de lapte pe zi. Valoarea acestui proiect se ridica la circa sase milioane de euro, din care doua milioane de euro reprezinta fonduri proprii, iar restul finantare europeana", a spus Iliescu. Ea a adaugat ca materia prima va fi asigurata de ferme si fermieri locali din judetele Salaj, Cluj, Maramures si Bistrita-Nasaud si ca productia rezultata (lapte, branzeturi, sana, iaurt) va fi vanduta in Romania, Italia, Franta si Anglia. In prezent, Transilvania Formaggi proceseaza lapte la fabrica pe care o detine de zece ani in orasul Beclean, din judetul Bistrita-Nasaud. "Pana acum trei ani toata productia de la unitatea din Beclean mergea la export, insa din 2005 aproximativ 10% din productie este destinata si consumului autohton", a precizat Iliescu. Unitatea din Beclean are o capacitate de productie de 35.000 de litri de lapte pe zi, cu posibilitatea extinderii la 50.000 de litri pe zi, intrucat se lucreaza in doua schimburi. Firma a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,87 milioane de lei (1,45 milioane de euro), iar in acest an estimeaza aceeasi valoare. "O majorare se va intampla anul viitor, pentru ca deocamdata lucram la aceeasi capacitate, pana la finalizarea fabricii din Gherla, si de anul trecut ne axam pe investitii care ne-au tinut pe loc", a spus Iliescu. Transilvania Formaggi are actionariat romano-italian si sediul in orasul Beclean. Transilvania Formaggi, din judetul Bistrita-Nasaud, va finaliza in septembrie 2009 o investitie de circa sase milioane de euro in fabrica de procesare a la