Hotelul de patru stele Sofitel din nordul Capitalei a inregistrat in prima jumatate a anului o cifra de afaceri de 5,1 milioane de euro (18,8 milioane de lei), in crestere cu circa 20% in lei fata de perioada similara a anului trecut.
Hotelul Sofitel contribuie cu aproximativ 60% la cifra de afaceri a grupului World Trade Center Bucuresti (WTCB) care mai include spatii comerciale si birouri. Hotelul Sofitel este una dintre putinele unitati de pe piata de patru stele din Capitala care si-a facut publice rezultatele financiare la jumatatea anului.
Anul trecut, Sofitel a raportat afaceri de 9,1 milioane de euro, in crestere usoara fata de 2006, evolutia pozitiva a hotelului incurajandu-i pe actionarii WTCB sa investeasca intr-o unitate Ibis de trei stele. Practic, desi reprezentantii Sofitel au declarat de mai multe ori ca unitatea ar putea inregistra scaderi usoare ale gradului de ocupare ca urmare a concurentei acerbe, unitatea si-a mentinut performantele.
"Desi in ultimii ani au aparut pe piata lanturi celebre, la Sofitel gradul de ocupare nu a scazut", a spus Mircea Ursache, presedinte si CEO al World Trade Center Bucuresti.
Anul acesta piata hoteliera a primit o capacitate considerabila de camere prin deschiderea pe segmentul de patru stele a hotelului Rin Grand din zona Vitan din Capitala, o unitate cu 1.500 de camere. Totodata, in zona de nord a Capitalei, unde este pozitionat si Sofitelul, a fost deschis hotelul Ramada Plaza cu o capacitate de 300 de camere. Pe de alta parte, pe segmentul de cinci stele a devenit operational in acest an hotelul Radisson SAS cu 424 de camere.
Astfel, actionarii Sofitel - Accor, Fondul Proprietatea, Primaria Municipiului Bucuresti, Camera de Comert si Industrie sau Financiara SA - au demarat o noua investitie intr-un hotel Ibis, pozitionat chiar langa Sofitel.
"Pana acum am obtinut autoriza