Iesenii pasionati de mincarea cu specific italian, dar si de cea traditionala romaneasca au acum la dispozitie un nou restaurant de profil, deschis saptamina trecuta - "Sapte Coline", Vini & Cibi (n.r. - mincare si bautura), situat linga Parchet. Nu foarte mare, amenajat in stil clasic, restaurantul ofera o lista impresionanta de vinuri autohtone, din Italia, dar si din Argentina sau Africa de Sud. Cele sapte coline pe care sint amplasate doua orase - Roma si Iasi - au fost sursa de inspiratie la alegerea numelui noului restaurant deschis saptamina trecuta. De altfel, si meniul pastreaza aceasta sugestie - trei sferturi este cu specific italian si un sfert cu specific romanesc. Aici, gurmanzii pot incerca "virfuri ale bucatariei contemporane", ca porumbel umplut, la cuptor, in crusta de foietaj, caprioara si trufe negre intr-un sos alcatuit din trei tipuri de otet, dar si meniuri mai putin pretentioase. "Acoperim cam toate gusturile, inclusiv la preparatele din carne, dar avem si multe tipuri de salate si deserturi produse chiar aici, intrucit avem patiserie proprie. In plus, o sa incercam sa nu ne limitam la meniu. Daca avem solicitari care nu sint cuprinse in meniu, se pot face", ne-a spus Radu Popescu, administratorul restaurantului. La o masa copioasa, iesenii pot degusta vinuri diverse, atit ca pret, cit si zona geografica de provenienta. "Avem doua-trei tipuri de vin mai raspindite din Italia, Argentina, din Africa de Sud, dar mai ales din Romania", a precizat Radu Popescu. Amenajat in nuante de mahon, crem si galben, cu o climatizare adecvata, restaurantul se vrea a fi pentru toate categoriile de clienti, nu doar pentru cei cu foarte multi bani. "N-am vrut sa facem un restaurant elitist, ci unul in care sa se ragaseasca cit mai multi ieseni. O sa avem si oferta zilei, si oferta de week-end", a spus Radu Popescu. Preturile din meniu variaza intre 11 lei, pentru