Raportările emitenţilor de la BVB publicate până în prezent sunt, în marea lor majoritate, pozitive. Companiile îşi îmbunătăţesc profiturile şi indicatorii financiari, dar nu reuşesc să convingă şi investitorii la bursă. Economia României a crescut cu 8,6% în primul semestru al anului, după un avans al produsului intern brut (PIB) de 8,9% în cel de-al doilea trimestru al anului, conform declaraţiilor ministrului de finanţe, Varujan Vosganian. Creştere record, fără pre
Raportările emitenţilor de la BVB publicate până în prezent sunt, în marea lor majoritate, pozitive. Companiile îşi îmbunătăţesc profiturile şi indicatorii financiari, dar nu reuşesc să convingă şi investitorii la bursă.
Economia României a crescut cu 8,6% în primul semestru al anului, după un avans al produsului intern brut (PIB) de 8,9% în cel de-al doilea trimestru al anului, conform declaraţiilor ministrului de finanţe, Varujan Vosganian. Creştere record, fără precedent în istoria post-decembristă. În primele şase luni ale anului trecut, majorarea PIB a fost de 5,8%, iar creşterea economică anuală s-a ridicat la 6%.
Avansul economiei este reflectat cel mai bine de rezultatele financiare ale companiilor. Majoritatea societăţilor listate la bursă şi-au publicat deja indicatorii aferenţi primului semestru şi, cu cåteva excepţii, rezultatele sunt mai bune decåt cele de anul trecut. Economia autohtonă rămåne, cel puţin deocamdată, ferită de problemele care au dus la încetinirea creşterii economice din statele vest-europene.
Printre cele mai substanţiale profituri se găsesc cele anunţate de băncile comerciale, mai puţin Banca Carpatica, dintre băncile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Banca Romånă pentru Dezvoltare - Groupe Société Générale, a doua bancă din sistem după valoarea activelor, de circa 12 miliarde de euro, a raportat un profit net în valoare de 140,3 milio