Ministrul Afacerilor Externe, Lazar Comanescu, si ministrul Apararii, Teodor Melescanu, sunt audiati, miercuri, de catre membrii Comisiilor de Politica Externa si de Aparare ale Parlamentului, pe tema conflictului din Georgia si a implicatiilor pe care le are acesta asupra tarii noastre.
Ministrul Melescanu a declarat, la intrarea la audieri, ca impreuna cu ministrul Lazar Comanescu dezbate, impreuna cu senatorii, situatia si evolutiile din regiunea Marii Negre, cu implicatii asupra securitatii nationale.
Referindu-se la acuzatiile, aduse recent Bucurestiului, despre exportul de arme catre Georgia, Teodor Melescanu a reiterat ideea ca "nu exista o interdictie a unui astfel de comert, dar ca oricum, de regula, Romania evita sa vanda arme in zone cu tensiuni".
"Este adevarat ca Romania sustine ca Georgia sa primeasca MAP in vederea aderarii la NATO, dar nu exista niciun plan secret de a transforma Georgia intr-un cap de pod", a mai spus Melescanu.
Presedintele Comisiei de Aparare din Senat, Cristian Diaconescu, a declarat ca va fi examinata si situatia din Republica Moldova, pentru ca "se pare ca Republica Moldova accepta planul federalizarii statului si acordarea de tratament egal Transnistriei, ceea ce este important si priveste Romania", dupa cum a subliniat senatorul PSD.
Modalitatea prin care Romania a reactionat la evenimentele din Georgia a fost apreciata pe plan international, a dat asigurari ministrul de Externe Lazar Comanescu, dupa ce Mircea Geoana, presedintele Comisiei de Politica Externa din Senat, a acuzat ca reactia autoritatilor romane a fost prea "timida".
"Exista o diferenta intre a fi vocal si a actiona cu eficienta. Modalitatea in care Romania a reactionat in acesta situatie a fost apreciata", s-a aparat Lazar Comanescu, sustinand ca la reuniunile ministrilor de externe ai UE s