Conştientizarea bucureştenilor privind importanţa proiectelor de împădurire continuă şi la sfârşitul lunii august. Asociaţia Viitor Plus derulează, în parcul Herăstrău, la
Conştientizarea bucureştenilor privind importanţa proiectelor de împădurire continuă şi la sfârşitul lunii august.
Asociaţia Viitor Plus derulează, în parcul Herăstrău, la intrarea de la staţia de metrou Aviatorilor, cea de-a doua etapă a campaniei din cadrul proiectului "Adoptă un copac. Împreună vom creşte o pădure", care se desfăşoară în perioada 27-30 august 2008, zilnic, între orele 18.00 şi 21.00.
Discuţii despre problemele pădurilor
Iubitorii de natură, care se vor plimba diseară şi în după-amiezele următoare, până în data de 30 august, în parcul Herăstrău, vor afla în amănunt despre problemele legate de împăduriri.
Voluntarii Viitor Plus vor prezenta pe larg problemele legate de păduri pe panouri speciale. În cadrul acestui eveniment se vor strânge fonduri pentru proiectul "Adoptă un copac. Împreună vom creşte o pădure". De asemenea, se va colecta hârtie pentru reciclare ca mijloc de investiţie în împăduriri şi se vor face teste-grilă pentru trecători, cu tema dezvoltarea durabilă.
39 de hectare împădurite
"Adoptă un copac" este cel mai mare proiect de împădurire realizat până acum în România prin strângere de fonduri. Împădurirea se va realiza pe 39 de hectare de teren agricol degradat din Valea Furciturii, comuna Vâlcele, judeţul Călăraşi, în această toamnă. Pentru asta se estimează creşterea a aproximativ 15.600 de arbori pe cele 39 de hectare.
"Pe lângă beneficiile de mediu şi economice locale, această pădure va stoca în 50 de ani până la 16.000 de tone de CO2, fapt ce va contribui la combaterea schimbărilor climatice în beneficiul comunităţii", a declarat preşedintele Viitor Plus, Teia Catană.
Această pădure va stoca în 50 d